Бизатор  /  Объявления  /  нефтехимическая продукция  /  химическая продукция  /  химическая продукция

Стеаринова кислота

Тип объявления: продамОпубликовано: 07.05.2021
Цена:Договорная
Компания:102091
Телефоны: Написать сообщение
Адрес:Киев, Украина

www.chem.com.ua

e-mail: sales@chem.com.ua

Tel: +38 044-228-08-72

Tel: +38 098-882-15-15

 

Стеаринова кислота

 

Стеаринова кислота (октадеканова кислота) - одноосновна карбонова кислота аліфатичного ряду, що відповідає формулі С17Н35COOH (також можна зустріти запис у вигляді молекулярної формули (брутто-формули) C18H36O2 або інші варіанти раціональної формули - CH3 (CH2) 16COOH або C17H35CO2H). Білі кристали, нерозчинні у воді і розчинні в діетиловому ефірі.

Хімічно чиста стеаринова кислота має вигляд безбарвних кристалів. Не має запаху.

Стеаринову кислоту отримують гідруванням олеїнової кислоти. Також її отримують синтетичним шляхом - окисленням насичених вуглеводнів сполуками марганцю.

Стеаринова кислота - одна з найбільш поширених в природі жирних кислот, що входить до складу ліпідів у вигляді гліцеридів, перш за все тригліцеридів жирів тваринного походження, останні виконують функцію енергетичного депо. Вміст стеаринової кислоти в тваринних жирах максимально в баранячому жирі (до ~ 30%), в рослинних оліях - до 34% (какао масло).

Синтезується в організмі з пальмітинової кислоти під дією ферментів - елонгазу, що відповідають за подовження аліфатичного ланцюга жирних кислот.

Основним промисловим способом отримання стеаринової кислоти є добування її з стеарину - продукту гідролізу жирів при виробництві мила. Хоча стеаринову кислоту можна добувати і з рослинних жирів, зазвичай для її виробництва використовується жир тварин.

Широко використовується в косметичній промисловості: стеарат натрію є одним з основних компонентів мила, сама стеаринова кислота входить до складу багатьох косметичних засобів. Застосовується у виробництві свічок і як пом’якшувач у виробництві гуми. Стеарати натрію, кальцію, свинцю використовуються як компоненти пластичних мастил. Також стеаринову кислоту домішують до етиленвінілацетату при виробництві пластикових тапок.

Стеаринова кислота (Stearic Acid) входить до складу жирів - тригліцеридів тваринного походження.

Стеаринова кислота в косметиці є білим порошком з температурою плавлення близько 70ºС.

Використання компонента в косметиці не впливає на стан шкіри. В основному використовується в якості:

• емульгатора;

• стабілізатора емульсій;

• загущувача для твердих засобів (наприклад, дезодорантів-стікерів);

• замутнювача (робить емульсії непрозорими).

У деяких засобах використовується в якості заспокійливого і пом'якшуючого компонента.

Стеаринова кислота широко застосовується в хімічній, нафтохімічній, паперовій, гумовій та інших галузях промисловості. Її застосовують для отримання спиртів, в технологічних процесах виготовлення паст, емульсій, мономерів і стабілізаторів. Також використовується як компонент пластичних мастил. У текстильній промисловості стеаринову кислоту застосовують для обробки шкіри. Стеаринова кислота використовується в харчовій промисловості при виготовленні маргаринів, при додаванні жирів в тісто, як кремова основа випічки.

Перевезення стеаринової кислоти (стеарину) здійснюється залізничним, автомобільним і водним видами транспорту. Перевезення здійснюється критими транспортними засобами в стандартній заводській упаковці або в герметичних контейнерах. При транспортуванні слід оберігати від попадання вологи і нагрівання.

Для упаковки стеаринової кислоти застосовуються поліпропіленові мішки масою 25 кг. Зберігання стеаринової кислоти здійснюється в заводській упаковці в сухих і закритих приміщеннях. При зберіганні слід уникати попадання вологи і нагрівання.

 

www.chem.com.ua

e-mail: sales@chem.com.ua

 

Tel: +38 044-228-08-72

Tel: +38 098-882-15-15

Tel: +38 093-880-15-15

Tel: +38 063-876-88-97

Tel: +38 066-306-10-50

 

Skype: chem.com.ua

http://chem.uaprom.net